Tips voor jou als digitale collectant


Tip 1 - Maak het persoonlijk

Een collectebuspagina met een goede profielfoto en persoonlijke tekst zorgt voor meer donaties. Vertel waarom jij collecteert voor Stichting het Gehandicapte Kind. Benader familie, vrienden, collega’s of buren persoonlijk met de vraag of ze willen doneren. Uit ervaring weten we dat dit via WhatsApp het beste werkt. E-mailen kan natuurlijk ook. Met de onderstaande voorbeeldtekst kun je ze snel en makkelijk een berichtje sturen.

Tip 2 – Deel je collectebus via je sociale media-kanalen

Jouw collectebuspagina kun je makkelijk delen via sociale media. Vertel op je Facebook(-groepen), Twitter en/of LinkedIn-profiel regelmatig hoe het staat met je actie. Onderstaande voorbeeldtekst kun je meteen knippen en plakken, zodat je snel en makkelijk een bericht kunt posten.

Tip 3 – Bedank al je donateurs

Bedank na elke donatie je donateur persoonlijk. Hierdoor laat je zien dat je zijn of haar donatie waardeert én blijft jouw collectebus onder de aandacht. Als je dit doet op sociale media zien anderen dit en zullen ze eerder geneigd zijn om ook een donatie te doen. Echt, het helpt!

 

Voorbeeldtekst 

Deze week collecteer ik voor kinderen met een handicap. Want te veel kinderen met een handicap moeten elke dag alleen spelen. Dat maakt je eenzaam. Voor de rest van je leven. Jouw hulp is nodig om dit te veranderen. Help je mee? Doe een eenmalige donatie in mijn digitale collectebus.

 

Je kunt eventueel de volgende hashtags gebruiken:

#hetgehandicaptekind

#geenkindzondervriendjes

#collecteweek

#collecte

 

Heb je een vraag of hulp nodig? Wij staan voor je klaar.

Wij helpen je graag om je collecte-actie tot een succes te maken. Neem gerust contact op via collecte@gehandicaptekind.nl.

 

Wil je tijdens de collecteweek langs de deuren gaan met een collectebus?

We kunnen altijd en overal collectanten gebruiken. Meld je aan als collectant en loop mee tijdens de collecteweek van 13 tot en met 18 november 2023: www.gehandicaptekind.nl/help-mee-collecteren/informatie-voor-vrijwilligers